Siiri, 56

Kesällä 2020 sain monia huonoja uutisia. Heti juhannuksen jälkeen minulla diagnosoitiin nivelreuma, ja heinäkuussa aloitettiin tutkimukset keuhkosyöpäepäilyn takia. Olen polttanut vuosikymmeniä, joten tämä oli kutakuinkin odotettavissa – mutta silti järkytys. Keuhkoahtauma selitti sitten osaltaan, miksi hengästyin helposti.

Tilanteeni onkin monimutkainen: nivelreumaan ei voitu aloittaa reumatologin suunnittelemaa lääkitystä keuhkosyöpäepäilyn takia ja keuhkosyövän varmistuttua immunoterapiahoito oli poissuljettu vaihtoehto nivelreuman takia. Voihan äimänkäki! Mutta hyvä uutinen oli se, että lopetin tupakoinnin kerralla ja ilman nikotiinikorvaushoitoja.

Iloitsen jokaisesta päivästä enkä murehdi tulevaa. Onneksi tuumorilla on kokoa vain kaksi senttiä, eikä metastaaseja ole löytynyt paria keuhkoissa olevaa epäilyttävää kohtaa lukuun ottamatta. Saan tällä hetkellä kemosädehoitoa kuratiivisesti ja radikaalisti, eli lääkärit uskovat paranemiseeni.

Olen ollut onnekas tähän hoidon puoliväliin asti. Ainoa merkittävä sivuoire on ollut hiusten lähtö, ja sen kyllä kestän. Hiukset ovat uusiutuva luonnonvara.

 

Ei-pienisoluinen levyepiteelikarsinooma diagnosoitu vuonna 2020.

YHTEYSTIEDOT

 044 515 7517

 info@syopapotilaat.fi

 

 

 

KEUHKOSYÖPÄKUUKAUDEN AKTIVITEETTEJA TUKEMASSA

ONCO-1273464-0000 10/2018